Fotoblog

Fotoblog

Aprilse landschapjes

Natuur overigPosted by Mark Leeman 21 Apr, 2010 19:48:55

Nu het weer wat beter begint te worden en vooral wat warmer durf ik ook eindelijk weer wat meer uit de tent te komen en krijg ik weer helemaal zin in het fotograferen van de schoonheden der natuur. Afgelopen twee weken ben ik dan ook regelmatig helemaal happy op pad geweest op zoek naar mooie beelden, onderstaand wat landschappen die ik in die periode heb geschoten.

Bij Kamerik staat een mooi kerktorentje, die vanuit de oostkant mooi aftekend tegen een avondlucht. Mijn eerste plan was een kerktorentje met een ondergaand zonnetje erachter te fotograferen, maar helaas was ik, hoe hard ik ook scheurde op mijn fietsje, nét te laat. Achteraf ben ik minstends zo blij met deze plaat. Foto is genomen met 300mm+1.4x extender, om zo de lucht mooi immens groot boven het torentje te laten staan.Op het strandje bij de haarrijnse plassen bij Vleuten fotgrafeerde ik net na zonsondergang water en lucht. Het stuk hout dat ik hier had gevonden kon als onderwerp dienen. Doordat het al vrij donker geworden was werd ik verplicht tot een lange sluitertijd, ik koos ervoor deze met wat extra knijpen van diafragma nog wat extra lang te maken, zodat het water mooi zacht werd. Uiteindeljik heb ik drie opnamen met elk een verschillende belichting gecombineerd om zowel de donkere voorgrond als de lichte lucht goed belicht te krijgen.Onderstaande molen staat vlak bij Kockengen. In mijn driftigheid om een goeie plaat pleurde ik mijn fiets in de berm, om aan de overzijde daarvan gebukt aan de waterkant o.a. deze plaat te schieten. De achtergebleven fiets lag er blijkbaar dusdanig bij dat bij vele passerende automobilisten in het halfduister de indruk gewekt werd dat ter plaatse iemand van z'n sokken gereden was en met fiets in de berm was beland. Tot tweemaal toe een passerende auto die remde en verderop keerde om polshoogte te kunnen nemen tot gevolg. De laatste riep nog iets als "had je je fiets niet tegen een boom kunnen zetten ofzo?!?" Sorry...

Gelukkig zat er nog wel een paar mooie platen bij, dit is er ééntje van.De volgende dag kwam er laat op de ochtend veel nevelbewolking overdrijven. Deze bestaan vaak uit ijskristallen die het zonlicht van een achterliggende zon kunnen breken en zo een soort regenboog of halo kunnen vormen. Een fenomeen dat een paar keer per jaar te zien is, en dat ik natuurlijk graag wilde vastleggen. Ik zocht snel een mooi onderwerp, zodat ik niet alleen een "lege" foto met alleen lucht en halo zou hebben. Het lijnenspel van een nabijgelegen hoogspannings mast leek mij wel geschikt.

  • Comments(0)//fotoblog.markleeman.nl/#post10